این راهنما برای افرادی است که قصد انتخاب و خرید بهترین سرخکن را دارند. این وسیله برقی خانگی در بسیاری از مواقع که افراد فرصت کافی برای آشپزی در اختیار ندارند، به طرز معجزهآسایی به دادشان میرسد و مثل یک ناجی برای آنها عمل میکند. از سوی دیگر اگر شما جزء افرادی هستید که عاشق تردی و طعم خوش غذاهای سرخ شده هستید، این دستگاهها گزینه فوقالعادهای برای آنهاست.
سرخکنها انواع مختلفی دارند؛ در این مقاله میخواهیم نگاه عمیقتری به انوع سرخکن بیندازیم و ویژگیهای انواع مختلف آن را با هم بررسی کنیم. این کار به شما کمک میکند که بتوانید از بین آنها بهترین سرخکن را انتخاب نمایید.
راهنمای مطالعه متن
معرفی انواع سرخکن (air fryer)
علاوه بر این که ما انواع مختلف سرخکن با روغن داریم، شاید برایتان عجیب باشد که به طور کلی سرخکنها به دو دسته سرخکن با روغن و سرخکن بدون روغن تقسیم میشوند. برخی از سرخکنها هستند که بدون استفاده از قطرهای روغن و فقط به کمک هوای داغ، غذاهای شما را سرخ و برشته میکنند.
درست است که غذایی که با استفاده از ایر فرایر یا سرخکن هواپز تهیه شده از طعم و کیفیت خوبی برخوردار است؛ اما باید اعتراف کنیم که سرخکن دیپ که همان سرخکن با روغن است، یک سر و گردن بالاتر از ایر فرایر عمل میکند و طعم بینظیری به غذاهای سرخشده شما میدهد. اما این برتری طعم نباید دلیل بر این باشد که شما دائم از آن استفاده کنید و غذای خود را با مقدار زیادی روغن به یک غذای ناسالم تبدیل نمایید. در این قسمت توضیحات کاملتری درباره انواع سرخکن ارائه شده است.
سرخکن بدون روغن بخریم یا نخریم؟ اینجا بخوانید!
سرخکنهای برقی
سرخکن های برقی رایجترین نوع سرخکن خانگی هستند. این سرخکنها عموماً از نظر اندازه کوچک هستند و برای سرخکردن در داخل خانه مناسب هستند. علاوه بر این، آنها معمولاً مقرونبهصرفهترین و ارزانترین سرخکن به شمار میروند.
سرخکنهای پروپان
این نوع سرخکن های کلاسیک برای سرخ کردن سنتی کاربرد دارند. از آنجایی که روغن در آنها سریعتر گرم میشود، این سرخکنها در مقایسه با سرخکنهای برقی غذای تردتری ایجاد میکنند. نکته منفی سرکن های پروپان این است که باید با احتیاط استفاده شوند تا ایمنی لازم را داشته باشند؛ همچنین باید در فضای باز مورد استفاده قرار بگیرند. در نهایت، از آنجایی که سوخت این مدلها با پروپان تامین میشود، باید در صورت لزوم آنها را دوباره پر کنید.
سرخکن های هوا (ایر فرایر)
در حالی که سرخکن هوا از نظر فنی سرخکن دیپ نیست؛ اما نوعی است که ارزش بررسی دارد. سرخکن های هوا از فناوری بدون روغن با توزیع یکسان حرارت استفاده میکنند. این نوع سرخکنها معمولاً طعم مشابه غذاهای سرخشده را ایجاد نمیکنند؛ اما غذای پخته شده در آنها جایگزین سالمتری برای غذای سرخ شده توسط سرخکن روغنی است.
سرخکنهای هوا علاوه بر حفظ سلامت غذا، در هزینه روغن و پروپان نیز صرفهجویی میکنند. به علاوه، تمیزکردن سرخکن های هوا بسیار راحتتر از سایر گزینههاست.
سرخکن های درب دار قفل شونده
سرخکنهای با درب قفل شونده برای مصارف خانگی بسیار محبوب هستند؛ زیرا ایمنتر از سرخکردن با تابههای سنتی هستند. از آنجایی که این نوع سرخکنها دارای درب هستند، لازم نیست نگران پاشیدن روغن داغ در اطراف آشپزخانه خود باشید.
این نوع سرخکنها معمولا فیلتری دارند که قابل جدا شدن بوده و برای تمیزکردن خوب است. آنها دارای یک سبد هم هستند که میتوان آن را بدون بازکردن درب سرخکن بیرون آورد. اکثر مدلها با یک پنجره طراحی شدهاند تا بتوانید با خیال راحت ببینید چه اتفاقی در داخل آن میافتد. همچنین این سرخکنها دارای نشانگری هستند که نشان میدهد چه زمانی روغن به اندازه کافی داغ است تا بتوان از آن استفاده کرد.
سرخکن های بدون درب قفل شونده
سرخکن های بدون درب قفل شونده مانند سرخکنهای دارای درب قفل شونده عمل میکنند؛ با این تفاوت که در آنها باز میماند. آنها معمولا از فولاد ضد زنگ ساخته میشوند. طراحی ساده قطعات کمتری را برای تمیزکردن نسبت به نمونههای قابل قفلشدن درب خود ایجاد میکند.
سرخکن های چرخشی
سرخکنهای چرخشی از نصف روغن سرخکنهای معمولی استفاده میکنند. در این نوع سرخکنها روغن کمتری مورد نیاز است زیرا سبد غذا در داخل سرخکن به این که به صورت کامل غوطه ور شود، میچرخد. این مدل سرخکن به دلیل روغن کمتری که دارد، زودتر گرم میشود و سریعتر از مدلهای دیگر به دمای پخت میرسد. این سرخکنها دارای درب قفل شونده، فیلتر و پنجره دید نیز هستند.
ویژگی های مهم سرخکن که در هنگام خرید باید در نظر بگیرید
حال میرسیم به بررسی مهمترین ویژگیهای سرخکن که حتما باید قبل از خرید به آنها توجه کنید. در ادامه به بررسی این ویژگیها میپردازیم.
توان
توان همه سرخکنها معمولا بین ۱۸۰۰ تا ۲۲۰۰ وات است. قویترین مدلها روغن را سریعتر گرم میکنند. همه آنها دارای ترموستات هستند که به شما نشان میدهد چه زمانی میتوانید آشپزی را شروع کنید. برخی از آنها به صورت دیجیتالی کنترل میشوند؛ اما آن مدلها گرانتر هستند.
همه سرخکنها نوعی فیلتر دارند که میتواند دائمی، قابل شستشو یا قابل تعویض باشد. برخی از قطعات سرخکن، قابلیت شستشو در ماشین ظرفشویی را دارند. بیشتر سرخکنها نوعی خروجی برای تخلیه روغن مصرف شده دارند؛ اما قبل از خرید این مدل اطمینان حاصل کنید که استفاده از این ویژگی آسان است. شایان ذکر است که سرخکنهای برقی نسبت به همتایان پروپان خود برای گرمشدن به زمان بیشتری نیاز دارند.
هشدار تعویض روغن
اگر قصد استفاده مجدد از روغن را دارید، به این ویژگی نیاز دارید که در صورت مصرف بیش از حد روغن به شما اطلاع دهد.
ظرفیت
هنگام انتخاب یک سرخکن، مهم است که در نظر بگیرید چه نوع ماده غذایی را سرخ میکنید. اگر قصد دارید میانوعدههایی مانند سیب زمینی سرخکرده برای خانواده درست کنید، یک سرخکن برای این کار مناسب است. اگر قصد میزبانی مهمانیها و سرو ماهی سرخشده یا مرغ کامل را دارید، به یک مدل بزرگ نیاز خواهید داشت.
سبد و لوازم جانبی
سرخکنهای همگی دارای یک سری لوازم جانبی و سبد هستند که به شما امکان میدهد چندین غذا را به طور همزمان سرخکنید (مانند مرغ سرخ شده و سیب زمینی).
ایمنی
وقتی صحبت از سرخکن های میشود به خصوص برای اقلام بزرگ مانند مرغ یا بوقلمونهای کامل ایمنی بسیار مهم است؛ در برخی از میهمانیها آتشسوزیهای متعددی توسط سرخکنها گزارش شده است. سرخکن های برقی به طور کلی ایمنتر از سایر گزینهها هستند؛ اما روغن به راحتی در آنها میجوشد و میسوزد. با این حال، سرخکنهای برقی دارای ویژگیهای ایمنی خوبی هستند؛ برای مثال در صورت رسیدن روغن به دمای ناایمن خاموششدن خودکار فعال میشود.
یکی دیگر از ویژگیهای ایمنی که باید در نظر گرفت، داشتن سیم جداشدنی است. برای جلوگیری از سوختگی تصادفی نیز حواستان به این موضوع باشد که قسمت بیرونی سرخکن از مواد عایق گرما ساخته شده باشد. به طور کلی، دستورالعملها را به دقت دنبال کنید. هرگز روغن را بیش از حد پر نکنید و همیشه دما را تنظیم کنید. همچنین هنگام استفاده از سرخکن های عمیق پروپان، بهتر است یک کپسول آتشنشانی در نزدیکی خود داشته باشید.
قابلیت تمیز کردن آسان
جای تعجب نیست که تمیزکردن یک سرخکن کار لذتبخشی نباشد. درست است که برخی از مدلها اتصالات قابل شستشو در ماشین ظرفشویی را دارند؛ اما شما همچنان وظیفه تخلیه روغن را دارید (مگر اینکه از سرخکن هوا استفاده کنید!). در حالت ایده آل بهتر است به دنبال یک سرخکن عمیق با محفظه روغن قابل جدا شدن و یا سیستم زهکشی باشید تا زندگی خود را آسانتر کنید.
بهترین بازار برای خرید سرخکن
در هر صورت با رعایت تمامی نکات بالا، بهتر است خرید خود را از افراد با تجربه انجام دهید تا در حین خرید راهنماییها و مشاورههای لازم را به شما ارائه دهند. خرید از بازار معتبر و مراکزی که به عنوان بورس لوازم برقی شناخته میشوند، به شما اطمینان خاطر بیشتری را میدهد که سرخکن خریداریشده شما از برند خوبی بوده و دارای اصالت باشد.
به هر حال شما به ازای خرید سرخکن هزینهای را پرداخت میکنید و انتظار دارید این وسیله تا جای ممکن منطبق بر نیازها و شرایط شما باشد. بهترین بازاری که در تهران برای خرید لوازم برقی و از جمله سرخکن میشود معرفی کرد، بازار امین حضور تهران است. البته بازارهای دیگری هم برای خرید لوازم برقی وجود دارد و شما میتوانید این وسیله را به همراه سایر وسایل برقی از بازار شوش و بازار بزرگ تهران نیز خریداری نمایید.
خرید آنلاین سرخکن برقی
در شهر بزرگی مانند تهران تعداد بسیار زیادی فروشگاه وجود دارد که خرید از این فروشگاهها میتواند به صورت آنلاین هم صورت بگیرد؛ اما نکته مهم این است که این بازار آنلاین به اندازه کافی بزرگ و معتبر باشد تا افراد بتوانند به آن اعتماد کرده و خرید راحت و بیدغدغهای را تجربه کنند. در مورد خرید آنلاین سرخکن پیشنهاد ما این است که به پلتفرمهای آنلاین شوشمارت و سایت صالح آباد مراجعه کنید تا با تنوع بالایی از محصولات و فروشندگان روبهرو شوید و از این طریق بتوانید محصول بهتری را با قیمت مناسبتری انتخاب نمایید.
در این پلتفرمها تعداد زیادی از فروشندگان لوازم جهیزیه و لوازم برقی محصولات خود را در معرض فروش (اغلب به صورت عمده) گذاشتهاند. از طرفی امکانات خوبی در سایت مانند دسترسی به دستیار مجازی، دسترسی به آدرس و شماره تلفن فروشندگان، مشاهده محصولات در دسته بندیهای منظم، دسترسی به شبکههای اجتماعی فروشندگان و امکان استعلام قیمت روز محصولات موجود است.
جمعبندی
در این مقاله درباره انواع سرخکن و نکاتی که باید قبل از خرید سرخکن به آنها توجه کرد، توضیحاتی ارائه شد. سرخکنها دارای انواع مختلفی مانند سرخکن با روغن یا سرخکن هواپز که به آن ایر فرایر هم گفته میشود، هستند. در خرید سرخکن باید به ویژگیهایی مانند توان سرخکن، قابلیت تمیزکردن آسان، طول سیم و قابلیت جداشدن سیم، ظرفیت سرخکن، ایمنی، درب دار بودن و خاصیت قفل شوندگی و برخی از ویژگیهای دیگر توجه نمود که در داخل مقاله توضیحات کافی درباره آنها داده شد. افرادی که تمایل به خرید آنلاین سرخکن دارند، میتوانند به سایت شوشمارت و صالح آباد مراجعه کنند و از محصولات فروشندگان این پلتفرمها دیدن کنند.
سؤالات متداول
انواع سرخکن کدامند؟
سرخکنها به صورت کلی دارای دو نوع سرخکن با روغن و سرخکن بدون روغن دسته بندی میشوند.
ویژگیهای یک سرخکن خوب چیست؟
یک سرخکن خوب باید از توان خوبی برخوردار باشد، سریع گرم شود، ایمنی بالایی داشته باشد، به راحتی تمیز شود، دارای هشدار تعویض روغن باشد قسمت بیرونی آن عایق گرما باشد، ظرفیت خوبی برای سرخ کردن داشته باشد و …
بهترین سرخکن را از کجا تهیه کنم؟
برای خرید حضوری سرخکن در تهران میتوانید به چند بورس لوازم برقی خانگی در تهران مانند بازار امین حضور مراجعه کنید و اگر قصد خرید غیر حضوری سرخکن را دارید، میتوانید به سامانههای شوشمارت و صالح آباد سر بزنید.
نظرات کاربران